Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GEEP projekt

2013.03.07

GEEP project

Március 7-én 59 külföldi diák és tanár érkezik a Dózsába - A gyerekeket a hetedik és nyolcadik osztályos angol tagozatos diákjaink családjai várják.
 
2011-ben a Tempus Közalapítvány honlapján találtam egy felhívást egy belga és egy észt iskolából, akik környezetvédelmi projektjükhöz kerestek partner iskolákat. Amikor jelentkeztem, kiderült, hogy több magyarországi iskola is megkereste őket. Szerencsére a Dózsát választották.  Eredetileg 10 ország kezdte meg a pályázati anyag összeállítását, de a beadást megelőző héten a román iskola visszalépett.
2012 februárjában „Az egész életen át tartó tanulás programja” Comenius multilaterális iskolai együttműködésre adtuk be pályázatunkat. Izgatottan vártuk mely országok nyerik el a lehetőséget a közös munkára. Nagy örömünkre minden nemzeti iroda sikeresnek ítélte a pályázatot 2012 júliusában. Novemberben észt, belga, német, spanyol, portugál, ciprusi, török, lengyel és magyar iskolák tanárai Portugáliában találkozóra gyűltünk össze, hogy a kétéves munka részleteit megbeszéljük. Az egyik legfontosabb döntés az volt, hogy a Dózsa az első olyan találkozó helyszíne, ahol már gyerekek is képviselik iskolájukat.
A vendéglátók már felvették a kapcsolatot az ideérkezőkkel, ami remek lehetőség az angol nyelv gyakorlására. Az e-twinning web felületen együtt dolgoznak a projektfeladatokon. A mi témánk a víz, vízszennyezés, ezért ellátogatunk Lázbércre, a jósvafői cseppkőbarlangba, de a BorsodChem-be is. A második találkozó helyszíne Spanyolország, a részleteket itt beszéljük majd meg, hogy hány diákot és hány tanárt tudnak fogadni a Dózsából.
Addig, keményen dolgozunk a projekt feladatain! Piktogramokat készítünk, hulladékból hasznosat, kiállításra rajzokat, dalt tanulunk, tervezzük a „Don’t forget to be green” naptárunkat, és előadást a víz szerepéről életünkben. Nagy izgalommal, műsorral és kiállítással várjuk vendégeinket.
Reméljük hasznosnak és érdekesnek találják majd programjainkat.
 

A mappában található képek előnézete GEEP projekt