Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Határtalanul Erdélyben-2017

2017.04.21

2016-ban negyedszer pályáztunk sikeresen a Határtalanul! program megvalósítására. A projekt lebonyolítására áprilisban és májusban kerül sor. Maga a kirándulás április 24-27. között lesz. A hetedikes évfolyamunk 40 diákja 4 kisérő nevelővel négy napot tölthet el Erdély nyugati felében. Egy hatalmas kört fogunk megtenni Nagyváradtól  kiindulva úgy, hogy megkerüljük az Erdélyi-középhegységet.

 Igyekeztünk olyan változatos programot összeállítani, amely élményszerűen mutatja be e csodás vidék történelmi, földrajzi, kulturális értékeit. Fogunk menni templomokba, múzeumokba; megmászunk két várhegyet; leszállunk az alvilágba, a tordai sóhegy belsejébe; fejet hajtunk nagyjaink sírja előtt; megidézzük Kőműves Kelemenné szellemét; felkeressük Ady és Csinszka szerelmi fészkét; tisztelgünk Szent László, a Bethlenek, a Báthoriak, a Hunyadiak, az aradi vértanúk emléke előtt; ismerkedünk Csernakeresztúr fiataljaival.

A kirándulás előtt előkészítő órát tartottunk április 11-én, amelyen a résztvevő gyerekek megismerhették a projekt céljait, feladatait, a kirándulás helyszíneit, Trianon következményeit, a határon túli magyarság számát, elhelyezkedését a szomszédos országokban, illetve azokon túl. Erről a helyi média is beszámolt.

Kurustáné Bencs Gizella  szervező tanár

 

A mappában található képek előnézete Erdély-2017