Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szülinapi kavalkád

2010.04.07

Szülinapi kavalkád április 16-án

Április 16-án, pénteken délelőtt, (míg az iskolában az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny folyik)a Kazincbarcikai Sportközpont tornacsarnokaiban játékos sport és szellemi vetélkedők lesznek, melynek feladatai kapcsolódnak iskolánk 25 éves történetéhez. Az iskolatörténeti részhez itt találtok ismertetőt, ennek tanulmányozásával nem érhet benneteket sok meglepetés.

Minden jót!

Iskolánk Dózsa György Úti Általános Iskola néven 1985. szeptember 1-jén kezdte el működését. A televízió által közvetített országos tanévnyitón Köpeczy Béla oktatási miniszter nyitotta meg az 1985-86-os tanévet.

Az első évben 7 évfolyamon 384 tanulóval kezdtünk. A létszámunk az 1988/89-es tanévben érte el a tetőpontját 578 diákkal. Jelenlegi tanáraink közül a kezdetektől itt tanít Bulláné Farkas Beáta, Baranyi Piroska, Havasi Ilona, Liptainé Szabó Mária, Kurustáné Bencs Gizella, Vattayné Nagy Sarolta, Oláh Csaba. Ők a törzsgárda tagok.

Iskolánk 8613 m2-es telken egy református és egy római katolikus templom mellett áll, a falusi városrész (az egykori Sajókazinc) és az utoljára épült panel-lakótelep határán a Dózsa György út 39. szám alatt. A szomszédságunkban levő telken állt az a ház, ahol Egressy Béni, a Szózat megzenésítője született.

A panel szerkezetes, lapostetős, távfűtéses épület beépített alapterülete 3605 m2. A 2 szinten 16 tanterem, 1 technika terem, 1 könyvtár, 1 tornaterem, 600 adagos konyha, 80 férőhelyes étkező áll rendelkezésre. Ezeket összekötő folyosók, aula, zsibongó kötik össze. Több egyéb helyiség is található (1 tanári, 3 iroda, szertár, raktár, öltözők, orvosi szoba, műhely, konyhához tartozó egyéb helyiségek, mellékhelyiségek.)

Az udvaron salakos és bitumenes pálya, futópálya, ugrógödör vár felújításra. Alapító okiratunk szerint intézményünk típusa: Közoktatási nevelő és oktató intézmény, általános iskola. Alaptevékenysége: 8 évfolyamon általános műveltséget megalapozó, alapfokú nevelés és oktatás. Kiegészítő tevékenység: felzárkóztatás, szakkör, sportkör, tanulmányi és kulturális versenyek, házi bajnokságok, diákolimpiai versenyek, napközis foglalkozások.

A 2007/2008 tanévben a városban történt intézményösszevonások eredményeképpen iskolánk másik 3 iskolával tagiskola lett. Új, hivatalos nevünk: Ádám Jenő Általános Iskola, Dózsa György Tagiskola. A jelenlegi 16 tanulócsoport (osztály) létszáma 381. (188 lány, 193 fiú) Bejáró 83 fő. A gyerekeket 28 pedagógus neveli oktatja, és 11 egyéb munkakörben dolgozó munkatárs segíti iskolánk működését.

Az iskolai könyvtár 74 m2-en fogadja olvasóit. Közel 20 000 dokumentum szolgálja a tanítás-tanulás folyamát. Lehet internetezni és társasjátékozni. Különféle vetélkedőket, foglalkozásokat szervez iskolánk könyvtárosa, illetve csatlakozunk a Városi Könyvtár programjaihoz.

1992-ben létrehozták a „Gyermekeink a jövő” alapítványt, amelynek célja, hogy támogassa a tehetséges tanulókat. Tanév végén, egy tanuló megkaphatja a „Jó tanuló, jó sportoló” címet, ha a feltételeknek megfelel. Feltételek: 8 év alatt 4,5 feletti bizonyítvány és országos szintű sporteredmény.

A Diáksportkör keretében zajlanak az atlétika, kézilabda és a futball edzések, melyek eredményeképpen szép sikereket érünk el körzeti, megyei, sőt országos versenyeken is.

A nyári szünetben Báder Tibor által Balatonszepezden szervezett tábor mellett, a Tisza-tó melletti Sarudon is szervez tábort Oláh Zsoltné tanárnő.

A Diákönkormányzat az úttörőmozgalom megszűnése óta működik. A diákérdekképviselet mellett állandó feladata évről-évre a papírgyűjtések,a téli vásár,a farsang,a diáknap megszervezése.

HAGYOMÁNYAINK

Dózsa Kupa

Népzene napja

Kultúra napja

Valentine's Day

Mikulás napja

Karnevál

Ki Mit Tud? (2évente)

Anyák napja

„Mozdulj!” program (2 évente)

Föld napja

ISKOLAI ÜNNEPÉLYEINK

Tanévnyitó

Megemlékezés az aradi vértanúkról

1956. október 23-i forradalom

Karácsony ünnepség

1848/49-es forradalom és szabadságharc

Ballagás

Tanévzáró

EGYÉB RENDEZVÉNYEK

Borsod Kézilabda Kupa (2 évente)

Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny

Szabó Zoltán szépkiejtési verseny

Egressy Béni Szavalóverseny

Tanulmányi kirándulás

Alapítványi Bál (2 évente)

Iskolakóstoló óvodásoknak

Nyílt nap szülőknek

Műveltségi pályázatok

Észtörő matematika verseny

Zrínyi matematika verseny

Múzeum, kiállítás, mozi, hangverseny, színház látogatása

Sportversenyek és tanulmányi versenyek

Túrázás

Tantestületi szakmai kirándulás

Pattanj Pöttöm! Kupa

Pedagógusnap

Gyermeknap

Egészségnap

Nőnap

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.