Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


https://dozsadok.eoldal.hu/tiirtatok2

2009.09.21

Modellező kiállítás, 2009. szeptember 17., csütörtök

Modell-mix néven  interaktív kiállítás nyílt szeptember 16-án a Gyermekek Házában. A nagy múltra visszatekintő modellkör idén lett 100 éves. 17-én, a kiállítás első napján több dózsás csoporttal is ellátogattunk a rendezvényre.
Csodálatos modellező repülőket csodálhattunk meg, amik között a vitorlázó repülő, a háború alatt használatos harci repülő, vagy akár a kis sporthelikopter is látható volt. Több, mint 50 működő gépet sorakoztattak fel.
Gyönyörű kishajók, motorcsónakok, vitorlások sorakoztak egymás után, és igazi különlegességként mocsárjárót is mutattak nekünk.
Tárlatvezetőink működés közben bemutattak egy élethű, távirányítós tankot, ami műanyag kis golyókat is tudott kilőni, valamint a Szúnyog nevű kis modell-helikoptert is megröptették zárt térben egy távirányító segítségével. Nagy siker fogadta a világító, villogó kis csodát.
Az ügyesebb gyerekek kipróbálhatták egy szimulátor segítségével, hogy milyen is lehet igaziból egy modellező kisrepülőgépet vezetni. Nagyon érdekes, látványos volt a bemutató. Élményekkel teli délelőttöt tölthettünk a kiállításon.
A rendezvényekkel bővített kiállítás másik izgalmas állomása a 3 napos papírrepülő készítés lesz 22-23-24-én. A kész modellekkel versenyre is be lehet nevezni. A díjtalan programra jelentkezők kézügyességét megfigyelve jutalmat is fognak osztani a Gyermek Háza dolgozói. A legügyesebb gyermek ajándéka egy igazi, fából készült vitorlázó repülőgép – makett lesz.
                                   Bogoly Magdolna

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.