Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


https://dozsadok.eoldal.hu/tiirtatok3

2009.09.30

Megnyertük a helyi tűzoltó versenyt! (2009. 09. 21.)
A Dózsás csapat tagjai a 8.a osztályos fiúk: Dobó Ádám (csapatkapitány), Kiss Bence, Deme Bence, Gyuricskó Patrik, Juhász Levente, Székely Áron
A csapat fedőneve: „Barcikai Mennydörgés”
Felkészítő tanár: Kiss Géza
Kísérő: Bogoly Magdolna
A verseny 6 feladatból állt:
1. Totó: 20 pontból 16-ot szereztek a srácok (17-nál többet senkinek nem sikerült, nagyon nehéz volt!). A kérdések között tűzoltó felszerelések, eszközök, szerszámok  speciális nevei szerepeltek, hívószám, védőszent, néhány tűzoltó-történeti kérdés, stb…
2. Tömlőgurítás: Mindenki 2x guríthatott, majd „jutalomból” összetekerhette a tömlőt. Sajnos 2 pontos gurítás nem született, de úgy látszik más csapatoknak se nagyon, ha az 1 pontosok is elegendőek lettek a nyeréshez.
3. Kötélfelszedés: Speciális fonással kellett a földön kifeszített kötelet felszedni 3x. 1  valaki font, 1 valaki segíthetett a kötelet tartani. A 3 idő összeadódott. Nagyon rövid időt tekertek a fiúk (főleg D. Bence), meg is dicsérték őket a tűzoltók.
4. Eszközfelismerés: Maximális pontszámmal végezték a feladatot a fiatalok. 5 tűzoltó-eszközt kellett felismerni: nyomótömlőt, lábszelepes szűrőkosarat, sugárpisztolyt (más néven a ködharcost), osztót, állványcsövet.
5. Fecskendőszerelés: Ez a feladat igazi csapatmunkát kívánt.5 fiú szerelte össze az alkatrészeket, Patrik pedig futott az autóra csatlakoztatni a tömlőt, és megnyitni a vizet. K. Bence kapcsolta össze a 2 tömlőt és az osztót. Aztán 3 fiú futott a pálya végéig: Ádám vitte az osztót, Levi és D. Bence a pisztolyokat. A pálya végén a vízsugárral lelőtték a célpontot. Fináléként a végén Levi D. Bencét a végén lelőtte a vízzel.
6. Vizesváltó: A Dózsa-csapat érte el ebben a versenyszámban a legjobb eredményt. Ők hordták tele vízzel legrövidebb idő alatt az 5 flakont. Természetesen ezután is lelkesen „fürdették” egymást a fiúk, D. Bence Levin vett elégtételt. Ádám saját magát áztatta, hiszen annyira sietett az utolsó flakon töltésénél, hogy több ment a ruhájára, mint a flakonba.
Gyönyörű időnk volt,  a napon mindenki hamar megszáradt. Nagyon hasznos, tanulságos, szórakoztató, de egyben fárasztó is volt ez a délelőtt, de mindenki jól  érezte magát. Ha valaki kedvet kapott a tűzoltáshoz, jövőre jelentkezhet a versenyre!
GRATULÁLUNK!
                                            Bogoly Magdolna

 

A mappában található képek előnézete


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.