Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


https://dozsadok.eoldal.hu/tiirtatok4

2009.09.30

Autómentes nap 2009. szept.22 kedd
Kis csapatommal reggel elindultunk a KSK pályára bicajjal: Csonka Zsolti 6.a, Gilányi Ádám 6.a, Medve Rebeka 6.a, Veszelovszky Zorka 7.b, Szántó Johanna 7.b, Dósa Judit 6.b, Bojti Marcell 7.a, Karmanóczki Krisztián 7.a. Görkorival kísért minket Besenyei Bogi 7.a.
A KSK-s  gyülekező után elindultunk egy rövid „városnéző túrára” több 100 másik kerékpáros kisiskolás és középiskolás társaságában. A rendőrök biztosították az utakat mindenfelé.
A Rákóczi téri megnyitón a rendőrök kérdéseket  tettek fel a gyerekeknek a helyes kerékpáros közlekedés szabályairól, majd miután meggyőződtek róla, hogy mindenki minden szabállyal tökéletesen tisztában van, tovább folytattuk „túránkat”.
A következő állomásunk a művelődési ház mögötti parkoló volt. Ott néhány nagyfiú tartott kerékpáros ügyességi bemutatót. Volt  aki 1 kerekűzött, volt aki hagyományos bringával mutatott csöppet sem hétköznapi, látványos elemeket.
Ezután rövidke szabadidőnket kihasználva fagyizni mentünk, majd a futó versenyre Judit kapott kedvet, a görkorisok versenyéhez pedig Bogi csatlakozott. A kerékpáros ügyességi versenyre minden gyerek felsorakozott. Marci 3 iskolát képviselve 3x is indult a versenyen.
A nap csúcspontja az ajándékosztás volt szintén az Egressy előtt. Kapott az iskolánk egy hatalmas hálónyi sporteszközt, amiben kosár-,  röp-, kézi-, ping-pong-, foci-,  rögbilabdák voltak, és… ha jól láttam talán még tollas is.
Jól éreztük magunkat, reméljük, lesz ilyen megmozdulás jövőre is.
                                                                            Bogoly Magdolna

 

A mappában található képek előnézete Autómentes nap

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.