Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

Bólyai Matematika Csapatverseny

2018.11.03

A Bólyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóján a 4. b osztályos tanulók nagyon szépen szerepeltek, VI. helyezést értek el.

Csapattagok:

Csabai István, Kéri Attila Márk, Orbán Vivien, Szojka Róza

Felkészítő: Molnárné Somodi Gabriella

Gratulálunk nekik!

 

1956 emlékezete

2018.10.21

"Emlékezz hát, emlékezz most, magyar!

Hősökre gondolj, vitéz harcosokra, kiket rég föld takar.

S konduljon értük lelkedben harang!"

2018. október 19-én nyolc órától iskolánk aulájában ünnepi műsorral tisztelegtünk 1956 élő emlékének, szellemének. A Róth Zoltánné és Tóth Tiborné által összeállított műsort felső tagozatos diákjaink mutatták be Bulláné Farkas Beáta tanárnő közreműködésével, a gitárkísérettel előadott énekszámok megfelelő keretet nyújtottak a nap eseményeit felidéző vers- és szövegbetétekhez és színpadi mozgáshoz. Az ünnepi dekoráció, melyet Bulláné Farkas Beáta tanárnő álmodott meg, segített felidézni a forradalmi eseményeket. A közönség odaadó figyelemmel kísérte az ünnepi megemlékezést. A szereplők és felkészítőik örömmel fogadták a műsor végén felhangzó tapsot és a méltató szavakat.

 

Képzőművészeti pályázat

2018.10.17

A Városszépítő Egyesület által meghirdetett képzőművészeti pályázat eredménye
alsó tagozatosok között:

I. helyezés: Füvessy Réka (1.a)
II. helyezés: Bodnár Csenge (1.a)

Felkészítő: Bulláné Farkas Beáta

Felsős 5-6 osztályosok:

I. helyezés: Tiszlavicz Boglárka (5.osztály)
II. helyezés: Czeglédi Emma (5. osztály)
III. helyezés: Geleta Panna (6. osztály)

Felkészítő: Szentesiné Szaniszló Julianna

 

,,Az én könyvtárbuszom"

2018.10.11

 
Ezzel a címmel hirdetett megyei rajzpályázatot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, melynek ünnepélyes díjátadójára október 9-én került sor a miskolci gyermekkönyvtárban. Iskolánkból Majoros Nóra 1.a osztályos és Knittel Inez 5.a osztályos tanuló díjnyertes alkotásait oklevéllel és könyvvel jutalmazta a szakértő zsűri. A kiállítás-megnyitón megtudtuk, hogy a több száz pályamunka között, határon túlról is szép számmal érkeztek gyermekrajzok, melyek  a legkülönbözőbb technikákkal készültek. A díjazott tanulók külön örültek annak a nem mindennapi ötletnek, hogy a mozgó könyvtárbusz oldalát a felnagyított alkotásaik díszítik majd, melyen a nevük is szerepel.
Talán Ti is találkoztok majd vele a forgalomban, vagy épp valamelyik településen.
Majoros Nóra felkészítője Bulláné Farkas Beáta, Knittel Inezé Szentesiné Szaniszló Julianna volt.
Bulláné Farkas Beáta
 

A papírgyűjtés bajnokai

2018.10.11

Diákgyűlés keretében hirdettük ki a szeptemberi papírgyűjtés eredményét.

Az ALSÓ tagozatban 26 fő hozott egy mázsánál több papírt. Dobogós helyezettek: I.  Mida Gergely 533 kg, II. Kelemen Fanni  476 kg, III. Benke Hunor István  470 kg.  A  FELSŐBEN 19 fő jeleskedett 100 kg feletti gyűjtéssel. A legtöbbet, 554 kg-ot Lavács Bálint hozta. Őt követi Mida Gábor 533 kg-mal, majd Kis-Molnár Ákos 408 kg-mal. Ők valamennyien tárgyjutalomban részesültek. Rajtuk kívül minden diák kapott édességet, aki 100 kg-nál kevesebbet hozott.

 

Az osztályok közül egy tonnánál többet gyűjtött az 1.a ( 2462 kg), 3.a (1613 kg), 8.b (1513 kg),           2.a (1463 kg), 5.a (1258 kg), 4.b (1165 kg), 6.b (1162 kg), 7.b (1144 kg) Ezek az osztályok pénzjutalmat kaptak.

Gratulálunk a helyezetteknek! Természetesen minden egyes kg papírt köszönünk a Szülőknek, Nagyiknak, Gyerekeknek ! Ezzel sokat tettek Földünk fenntarthatóságáért és a Diákönkormányzatot is segítették.

Gulyás Enikő, Kurustáné Bencs Gizella DÖK vezetők

 

Testünk a csoda

2018.10.05

Interaktív kiállításon jártunk ma kollégámmal és harmadikosainkkal a Mezey István Művészeti Központban, ahol a testünk működését ismerhettük meg játékosan és elsősegély ismeretekkel lettünk gazdagabbak.
 
A gyerekeknek nagyon tetszett a kiállítás, igyekeztek mindent kipróbálni, megtapasztalni.
 

PROJEKTNAP A DÓZSÁBAN

2018.10.05

Az egészség és fittség jegyében bonyolítottuk le a hagyományos DÓZSA KUPÁT iskolánkban.

A program indításaként megemlékeztünk a Zene világnapjáról. Három diákunk hangszeres bemutatóját hallgattuk meg, majd közösen énekeltünk.

Ezt követően a FELSŐSÖK az aulában bemelegítettek a futáshoz, majd évfolyamonként lefutották a kijelölt távot. Egy kis pihenő után a 6. évfolyam túrázói elindultak a Tardona patak mentén. Hamarosan a bringások csapata is kitekert a suli udvaráról. Az iskolában maradt gyerekek csoportokat alkotva különböző programokon vehettek részt tanáraik vezetésével. Salátázhattak, teázhattak az ebédlőben; elsősegélynyújtási és közlekedési ismereteiket bővíthették; hajápolási és életvezetési tanácsokat kaphattak. 11.00-kor felkerekedtek a Völgyparki játszótérre, ahol ügyességüket, erejüket, bátorságukat is próbára tehették. Az ALSÓS osztályok is lefutották a kijelölt távot, majd a Völgy parki játszótéren  játékos sportvetélkedőn vettek részt tanítójukkal.

Valamennyi gyermek a végrehajtott feladatért, tevékenységért szmájlit kapott. Az osztályok a nap folyamán fotókat, videókat készítettek magukról, amikből majd egy kisfilmet kell összeállítaniuk. A legközelebbi osztályfőnöki órán pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos tesztet kell megoldaniuk. A végeredmény a szmájlik összesítése, a videofilm és tesztek értékelése után fog kiderülni. A főszervező Oláh Zsoltné tanárnő volt. A végrehajtásban minden pedagógus részt vett.

KnéBG

 

Szüreti Vigadalom

2018.10.01

Pénteken  a 3. b osztály szüreti felvonuláson vett részt. Fél ötkor, az Egressy Béni Művelődési Központ előtt gyülekeztünk. A gyerekeket a szülők is elkísérték, így szép számmal állhattunk be a felvonulók közé. Egy szüreti lovasszekér mögött sétálva haladtunk a Mezey-udvarra, miközben zenekari kíséret tette még jókedvűbbé, színesebbé a díszes forgatagot. Az időjárás is alkalmazkodott ehhez az alkalomhoz: ragyogó napsütéssel és kellemes hőmérséklettel ajándékozott meg minket.

A szüreti vigalom helyszínén csatlakoztunk a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosaihoz, ellesve és utánozva tánclépéseiket, átvéve a vidám hangulatot. A játszóház kézműves foglalkozásán fakanál bábot készítettünk, színes gyöngyökből karkötőt fűztünk. Megtekintettük a népművészeti kirakodóvásárt is, ahol a mézeskalács szívecskéktől a népi jellegű játékokig mindenki találhatott magának kedvére való ajándékot.

Emlékül mi is kaptunk vásárfiát a gyerekektől, amit köszönettel és meghatottan vettünk át, megilletődve ettől a kedves gesztustól.

Ezek a programok lehetővé teszik, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz, miközben iskolán kívüli közös élményekkel is gazdagodunk, amire sokáig emlékezhetünk.

            A harmadik osztály tanítói: Juhász Miklósné és Ópris Gáborné

 

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ZÁNKÁN!

2018.10.01

Az Erzsébet Alapítvány pályázatának köszönhetően 3 napos osztálykiránduláson vehettünk részt a 6. évfolyam 33 diákjával. Az égiek megkegyelmeztek és ragyogó napsütést küldtek nekünk!

26-án 6.00-kor indultunk a Dunántúlra. Budapesten sikerült 40 perc alatt átjutnunk, így jutott időnk egy kis kitérőre a Velencei-tóhoz. Az agárdi parton megszemléltük a nádassal szegélyezett tavat és a szemközti Velencei-hegységet.

Tovább utazva hamarosan feltűnt a Balaton csillogó vize. Az északi part takaros településein áthaladva értünk a zánkai gyermekvárosba. Már több csoport várakozott a regisztrációra. Mi is hamarosan sorra kerültünk. A recepción minden információval elláttak – írásban is. Mindenki kapott egy QR kódos karszalagot, amit aktiváltak, és ezután ezzel mozoghattunk a tábor területén, illetve a kapukon át. Mindenhol biztonsági őrök vigyázták a rendet, segítettek az eligazodásban. Maga a tábor szöges drótos kerítéssel volt körbe kerítve, és be is volt kamerázva. Kaptunk térképet, ami segítségével tudtunk tájékozódni. A szállásunk újonnan épült „X” alakú egy emeletes épületben volt több más csoporttal. Még otthon a suliban lehetett regisztrálni különböző programokra. Mi hármat választottunk ki.

Ebéd után felkerestük a haditechnikai parkot, ahol vadászrepülőt illetve helikoptert, tankot, légvédelmi ágyút, rakétát, csapatszállító helikopter stb. láthattunk. Ezután tettünk egy felfedező sétát vacsoráig. Este még ki szerettünk volna menni a partra, de a kapu már nem engedett ki.

Másnap reggeli után sétahajóztunk a hullámzó Balaton vizén. Ezután elutaztunk Tihanyba. Barangoltunk a csodás utcácskákon, megtekintettük a lenyűgöző balatoni panorámát, megismertük az apátság jelentőségét, túráztunk a félsziget keleti oldalán egészen a révig, majd kis vonattal mentünk vissza a város központjába. Visszaérkezve Zánkára, már siettünk is a partra sárkányhajózni. Valamennyiünk számára nagy élmény volt!

A harmadik napon reggeli után összepakoltunk, takarítottunk, majd elhagytuk a tábort. Budapesten a Citadellára mentünk fel, ahol a tiszta levegőben jól lehetett tanulmányozni a várost. A Gellért-hegyről gyalog jöttünk le, majd a Szabadság hídon átmenve a pesti oldalon végig sétáltunk a Duna partján egészen az Országházig. Hazafelé menet sikerült a délutáni csúcsforgalmat kifogni, majd a főváros után egy sok kilométeres dugó lassította a haladásunkat. Végül is 20 perces késéssel értünk haza.

A kísérő társaim Baranyi Piroska, a 6.a osztályfőnöke, valamint Sztojcseva Éva, mint önkéntes  volt.

Úgy gondolom, hogy emlékezetes, élményekkel teli, tartalmas napokat éltünk át. Lehetőség nyílt egymás jobb megismerésére, barátkozásra, a közösség építésére, az önállóság gyakorlására.

Kurustáné Bencs Gizella, a 6.b osztályfőnöke

 

Atlétika verseny eredményei

2018.09.26

2018. szeptember 25-én rendezték meg az iskolák közötti atlétika versenyt.

A II. korcsoportosok között Knittel Inez

3. helyezést ért el távolugrásban,

3. helyezést ért el 60 m-es futásban.

A fiúk kategóriájában Hajtós Péter

2. helyezett lett távolugrásban,

3. helyezett lett kislabdadobásban.

Mindkét tanulónak gratulálunk!

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

Következő »