Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

1956 emlékezete

2018.10.21

"Emlékezz hát, emlékezz most, magyar!

Hősökre gondolj, vitéz harcosokra, kiket rég föld takar.

S konduljon értük lelkedben harang!"

2018. október 19-én nyolc órától iskolánk aulájában ünnepi műsorral tisztelegtünk 1956 élő emlékének, szellemének. A Róth Zoltánné és Tóth Tiborné által összeállított műsort felső tagozatos diákjaink mutatták be Bulláné Farkas Beáta tanárnő közreműködésével, a gitárkísérettel előadott énekszámok megfelelő keretet nyújtottak a nap eseményeit felidéző vers- és szövegbetétekhez és színpadi mozgáshoz. Az ünnepi dekoráció, melyet Bulláné Farkas Beáta tanárnő álmodott meg, segített felidézni a forradalmi eseményeket. A közönség odaadó figyelemmel kísérte az ünnepi megemlékezést. A szereplők és felkészítőik örömmel fogadták a műsor végén felhangzó tapsot és a méltató szavakat.

 

Képzőművészeti pályázat

2018.10.17

A Városszépítő Egyesület által meghirdetett képzőművészeti pályázat eredménye
alsó tagozatosok között:

I. helyezés: Füvessy Réka (1.a)
II. helyezés: Bodnár Csenge (1.a)

Felkészítő: Bulláné Farkas Beáta

Felsős 5-6 osztályosok:

I. helyezés: Tiszlavicz Boglárka (5.osztály)
II. helyezés: Czeglédi Emma (5. osztály)
III. helyezés: Geleta Panna (6. osztály)

Felkészítő: Szentesiné Szaniszló Julianna

 

,,Az én könyvtárbuszom"

2018.10.11

 
Ezzel a címmel hirdetett megyei rajzpályázatot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, melynek ünnepélyes díjátadójára október 9-én került sor a miskolci gyermekkönyvtárban. Iskolánkból Majoros Nóra 1.a osztályos és Knittel Inez 5.a osztályos tanuló díjnyertes alkotásait oklevéllel és könyvvel jutalmazta a szakértő zsűri. A kiállítás-megnyitón megtudtuk, hogy a több száz pályamunka között, határon túlról is szép számmal érkeztek gyermekrajzok, melyek  a legkülönbözőbb technikákkal készültek. A díjazott tanulók külön örültek annak a nem mindennapi ötletnek, hogy a mozgó könyvtárbusz oldalát a felnagyított alkotásaik díszítik majd, melyen a nevük is szerepel.
Talán Ti is találkoztok majd vele a forgalomban, vagy épp valamelyik településen.
Majoros Nóra felkészítője Bulláné Farkas Beáta, Knittel Inezé Szentesiné Szaniszló Julianna volt.
Bulláné Farkas Beáta
 

A papírgyűjtés bajnokai

2018.10.11

Diákgyűlés keretében hirdettük ki a szeptemberi papírgyűjtés eredményét.

Az ALSÓ tagozatban 26 fő hozott egy mázsánál több papírt. Dobogós helyezettek: I.  Mida Gergely 533 kg, II. Kelemen Fanni  476 kg, III. Benke Hunor István  470 kg.  A  FELSŐBEN 19 fő jeleskedett 100 kg feletti gyűjtéssel. A legtöbbet, 554 kg-ot Lavács Bálint hozta. Őt követi Mida Gábor 533 kg-mal, majd Kis-Molnár Ákos 408 kg-mal. Ők valamennyien tárgyjutalomban részesültek. Rajtuk kívül minden diák kapott édességet, aki 100 kg-nál kevesebbet hozott.

 

Az osztályok közül egy tonnánál többet gyűjtött az 1.a ( 2462 kg), 3.a (1613 kg), 8.b (1513 kg),           2.a (1463 kg), 5.a (1258 kg), 4.b (1165 kg), 6.b (1162 kg), 7.b (1144 kg) Ezek az osztályok pénzjutalmat kaptak.

Gratulálunk a helyezetteknek! Természetesen minden egyes kg papírt köszönünk a Szülőknek, Nagyiknak, Gyerekeknek ! Ezzel sokat tettek Földünk fenntarthatóságáért és a Diákönkormányzatot is segítették.

Gulyás Enikő, Kurustáné Bencs Gizella DÖK vezetők

 

Testünk a csoda

2018.10.05

Interaktív kiállításon jártunk ma kollégámmal és harmadikosainkkal a Mezey István Művészeti Központban, ahol a testünk működését ismerhettük meg játékosan és elsősegély ismeretekkel lettünk gazdagabbak.
 
A gyerekeknek nagyon tetszett a kiállítás, igyekeztek mindent kipróbálni, megtapasztalni.
 

PROJEKTNAP A DÓZSÁBAN

2018.10.05

Az egészség és fittség jegyében bonyolítottuk le a hagyományos DÓZSA KUPÁT iskolánkban.

A program indításaként megemlékeztünk a Zene világnapjáról. Három diákunk hangszeres bemutatóját hallgattuk meg, majd közösen énekeltünk.

Ezt követően a FELSŐSÖK az aulában bemelegítettek a futáshoz, majd évfolyamonként lefutották a kijelölt távot. Egy kis pihenő után a 6. évfolyam túrázói elindultak a Tardona patak mentén. Hamarosan a bringások csapata is kitekert a suli udvaráról. Az iskolában maradt gyerekek csoportokat alkotva különböző programokon vehettek részt tanáraik vezetésével. Salátázhattak, teázhattak az ebédlőben; elsősegélynyújtási és közlekedési ismereteiket bővíthették; hajápolási és életvezetési tanácsokat kaphattak. 11.00-kor felkerekedtek a Völgyparki játszótérre, ahol ügyességüket, erejüket, bátorságukat is próbára tehették. Az ALSÓS osztályok is lefutották a kijelölt távot, majd a Völgy parki játszótéren  játékos sportvetélkedőn vettek részt tanítójukkal.

Valamennyi gyermek a végrehajtott feladatért, tevékenységért szmájlit kapott. Az osztályok a nap folyamán fotókat, videókat készítettek magukról, amikből majd egy kisfilmet kell összeállítaniuk. A legközelebbi osztályfőnöki órán pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos tesztet kell megoldaniuk. A végeredmény a szmájlik összesítése, a videofilm és tesztek értékelése után fog kiderülni. A főszervező Oláh Zsoltné tanárnő volt. A végrehajtásban minden pedagógus részt vett.

KnéBG

 

Szüreti Vigadalom

2018.10.01

Pénteken  a 3. b osztály szüreti felvonuláson vett részt. Fél ötkor, az Egressy Béni Művelődési Központ előtt gyülekeztünk. A gyerekeket a szülők is elkísérték, így szép számmal állhattunk be a felvonulók közé. Egy szüreti lovasszekér mögött sétálva haladtunk a Mezey-udvarra, miközben zenekari kíséret tette még jókedvűbbé, színesebbé a díszes forgatagot. Az időjárás is alkalmazkodott ehhez az alkalomhoz: ragyogó napsütéssel és kellemes hőmérséklettel ajándékozott meg minket.

A szüreti vigalom helyszínén csatlakoztunk a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosaihoz, ellesve és utánozva tánclépéseiket, átvéve a vidám hangulatot. A játszóház kézműves foglalkozásán fakanál bábot készítettünk, színes gyöngyökből karkötőt fűztünk. Megtekintettük a népművészeti kirakodóvásárt is, ahol a mézeskalács szívecskéktől a népi jellegű játékokig mindenki találhatott magának kedvére való ajándékot.

Emlékül mi is kaptunk vásárfiát a gyerekektől, amit köszönettel és meghatottan vettünk át, megilletődve ettől a kedves gesztustól.

Ezek a programok lehetővé teszik, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz, miközben iskolán kívüli közös élményekkel is gazdagodunk, amire sokáig emlékezhetünk.

            A harmadik osztály tanítói: Juhász Miklósné és Ópris Gáborné

 

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS ZÁNKÁN!

2018.10.01

Az Erzsébet Alapítvány pályázatának köszönhetően 3 napos osztálykiránduláson vehettünk részt a 6. évfolyam 33 diákjával. Az égiek megkegyelmeztek és ragyogó napsütést küldtek nekünk!

26-án 6.00-kor indultunk a Dunántúlra. Budapesten sikerült 40 perc alatt átjutnunk, így jutott időnk egy kis kitérőre a Velencei-tóhoz. Az agárdi parton megszemléltük a nádassal szegélyezett tavat és a szemközti Velencei-hegységet.

Tovább utazva hamarosan feltűnt a Balaton csillogó vize. Az északi part takaros településein áthaladva értünk a zánkai gyermekvárosba. Már több csoport várakozott a regisztrációra. Mi is hamarosan sorra kerültünk. A recepción minden információval elláttak – írásban is. Mindenki kapott egy QR kódos karszalagot, amit aktiváltak, és ezután ezzel mozoghattunk a tábor területén, illetve a kapukon át. Mindenhol biztonsági őrök vigyázták a rendet, segítettek az eligazodásban. Maga a tábor szöges drótos kerítéssel volt körbe kerítve, és be is volt kamerázva. Kaptunk térképet, ami segítségével tudtunk tájékozódni. A szállásunk újonnan épült „X” alakú egy emeletes épületben volt több más csoporttal. Még otthon a suliban lehetett regisztrálni különböző programokra. Mi hármat választottunk ki.

Ebéd után felkerestük a haditechnikai parkot, ahol vadászrepülőt illetve helikoptert, tankot, légvédelmi ágyút, rakétát, csapatszállító helikopter stb. láthattunk. Ezután tettünk egy felfedező sétát vacsoráig. Este még ki szerettünk volna menni a partra, de a kapu már nem engedett ki.

Másnap reggeli után sétahajóztunk a hullámzó Balaton vizén. Ezután elutaztunk Tihanyba. Barangoltunk a csodás utcácskákon, megtekintettük a lenyűgöző balatoni panorámát, megismertük az apátság jelentőségét, túráztunk a félsziget keleti oldalán egészen a révig, majd kis vonattal mentünk vissza a város központjába. Visszaérkezve Zánkára, már siettünk is a partra sárkányhajózni. Valamennyiünk számára nagy élmény volt!

A harmadik napon reggeli után összepakoltunk, takarítottunk, majd elhagytuk a tábort. Budapesten a Citadellára mentünk fel, ahol a tiszta levegőben jól lehetett tanulmányozni a várost. A Gellért-hegyről gyalog jöttünk le, majd a Szabadság hídon átmenve a pesti oldalon végig sétáltunk a Duna partján egészen az Országházig. Hazafelé menet sikerült a délutáni csúcsforgalmat kifogni, majd a főváros után egy sok kilométeres dugó lassította a haladásunkat. Végül is 20 perces késéssel értünk haza.

A kísérő társaim Baranyi Piroska, a 6.a osztályfőnöke, valamint Sztojcseva Éva, mint önkéntes  volt.

Úgy gondolom, hogy emlékezetes, élményekkel teli, tartalmas napokat éltünk át. Lehetőség nyílt egymás jobb megismerésére, barátkozásra, a közösség építésére, az önállóság gyakorlására.

Kurustáné Bencs Gizella, a 6.b osztályfőnöke

 

Atlétika verseny eredményei

2018.09.26

2018. szeptember 25-én rendezték meg az iskolák közötti atlétika versenyt.

A II. korcsoportosok között Knittel Inez

3. helyezést ért el távolugrásban,

3. helyezést ért el 60 m-es futásban.

A fiúk kategóriájában Hajtós Péter

2. helyezett lett távolugrásban,

3. helyezett lett kislabdadobásban.

Mindkét tanulónak gratulálunk!

 

Mi lesz veled Föld anya?

2018.09.26

Ezen a csodás bolygón 7,4 milliárd ember próbál valahogy élni. Ki így, ki úgy… Kinek mi jutott osztályrészül. Szegénység, nyomor, éhezés, munkanélküliség, kiszolgáltatottság, iskolázatlanság, gyermekmunka, leánycsonkítás, betegségek… Irreális igények, túlfogyasztás, kapzsiság, nagyravágyás, eszement luxuskiadások, az erőforrások pazarló felhasználása…

Meddig mehet ez így? Az ENSZ 2015. évi közgyűlése 17 GLOBÁLIS CÉLT fogadott el, annak érdekében, hogy élhetőbbé, igazságosabbá, emberségesebbé, szolidárisabbá, fenntarthatóbbá tegyük a Földünket.

Ezekről az elkeserítő problémákról, és a megvalósítandó célokról volt szó a szeptember 20-i iskolagyűlésen, ahol egy nagy közös „tanórát” tartottunk. Az osztályok plakátokon jelenítették meg a célokat, amelyekből kiállítást rendeztünk az aulában.

Kné BG

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Következő »