Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Kalácska együttes arany minősítése

2012.06.06

Nehéz volt, de sikerült!

A "Kalácska" együttes immár 5. alkalommal újra elérte az Országos Minősítés Arany Fokozatát a Népdalkörök, népi zenekarok és szólisták Egerben megrendezett versenyén, ahol 70 fellépő mérette meg magát határon innen és határon túlról, főleg a legrangosabb hagyományokkal rendelkezők.
Az utazás, a részvétel komoly felkészülés árán valósulhatott meg. A heti próbák száma sokszorozódott az eredményesség érdekében, ami így év vége felé nem kis lemondással járt a lányok részéről, hogy megfeleljenek a versenykiírás feltételeinek: "A minősítésen két dalcsokrot kell egymást követően bemutatni, tisztán, egységes kezdéssel a dal hangulatának megfelelően. Egy-egy dalcsokor azonos népzenei tájegységből állítható össze, kötelezően a saját, azaz a Felföld és a szűkebb terület, Borsod környékéről." A "Kalácskák" mindezt a daloknak megfelelően tánccal fűszerezték. A második csokrot a bakonyi dudanóták és a duda hangzása ihlette. A zsűri elnöke Birinyi József, a KÓTA alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a záró értékelésen kiemelte a hagyomány ápolását, a minőséghez való ragaszkodást. Majd kiosztotta az elért fokozatokat, térségi és országos szinten, bronz, arany és arany páva fokozatokat.
A tíz boldog lányt - Andrejkó Bettina 6.a, Fiál Eszter 6.a, Herczku Patrícia 6.a, Kocsis Dorina 7.b, Lázár Anna 5.b, Méhész Bianka 8.a, Rudák Adrienn 5.a, Tóth Nóra 5.a, Tóth Petra 5.b, Visy Evelin 6.a -, anyukák, nagyszülők, kollégák bíztatták a megmérettetésre.
Nagyon köszönöm a szeretetet, amit nyújtottak, a lányoknak pedig az alázatot és a kitartást.
 
Szentesi Mária felkészítő tanár
 

A mappában található képek előnézete Arany-Kalácska

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.