Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tanévzáró képei

2013.06.21

Tanévzáró

…Ó, IÓ,CIÓ, VAKÁCIÓ !!!
A Dózsa György Tagiskola aulájában vagyunk. 2013. június 20., délután háromnegyed négy. Kint tűz a Nap, perzsel a hőség. Székek kipakolva, ajtók, ablakok kinyitva, vizes palackok kikészítve… Gyülekeznek a diákjaink, a szülők, a hozzátartozók, hogy ünnepélyes keretek között vegyünk búcsút a tanévtől.
16.00 órakor felcsendül a Himnusz, majd egy kicsi lány és fiú lép a mikrofon elé és köszönti a megjelenteket, külön tisztelettel a Pollack Mihály Általános Iskola vezetőségét, a Dózsa Tagiskola vezetőjét, a SZISZ elnökét, valamint az alpolgármester urat. 
Egy vidám hangulatú vers után Pálkövi Zoltánné mondja el évzáró gondolatait. A szaktárgyi ismeretek megszerzése mellett rengeteg egyéb program, verseny, vetélkedő, pályázat tette színessé ezt a tanévünket is. A következetes, kitartó tanulásnak meglett az eredménye: 101 kitűnő, 50 jeles bizonyítvány született, 26-an kaptak nevelőtestületi dicséretet.
Ezután a leginkább várt percek következnek. Kitűnő tanulmányi eredményükért; példamutató magatartásukért; nevelőtestületi dicséretükért; kiemelkedő közösségi, kulturális, sport munkájukért 120 tanulónk veheti át Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes Igazgatónőtől a jutalomkönyveket.( A nyolcadikosok már megkapták a ballagáson) Felemelő érzés, megtiszteltetés az egész iskola közössége és a vendégek előtt fogadni az elismerést . 

Emlékezetes  pillanatok ezek!
A gyerekek után olyan szülők köszöntésére kerül sor, akik több éven át lelkesen, önzetlenül segítették az iskola munkáját. Egy pénzintézet jóvoltából „a legtakarékosabb tanuló” cím is gazdára lel.
Az évzáró szerkesztése, a műsorszámok betanítása a második évfolyam tanítóinak munkáját dicséri. A hivatalos rész után egy vakációt idéző vers, majd egy fergeteges rock and roll „készíti elő” a hangulatot igazgatónőnk bejelentéséhez:  A 2012-2013-s tanévet ezennel bezárom!
Háromszoros hurrá! De hogy valóban felhőtlenül teljenek a napok, szükség van elővigyázatosságra, meggondoltságra is! Különösen közlekedés, sportolás, mindenféle játék, fürdőzés, napozás közben!
Vigyázzatok magatokra, hogy épségben kezdhessétek majd az új tanévet!
 
Kné BG
 
 

A mappában található képek előnézete Évzáró-2013