Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ballagás a Dózsában

2013.06.16
 „Ballag már a vén diák…”
Június második hetében országszerte sok általános iskola virágdíszbe öltözve tiszteli meg a búcsúzó diákjait.
Így történt nálunk is a Dózsa György Tagiskolában 14-én, pénteken délelőtt.
Már 9 órától elkezdtek gyülekezni a diákok, majd a vendégek is. Szülők, nagyik, testvérek, rokonok voltak kíváncsiak a szeretett gyermek ballagására. Pontban 10 órakor megszólalt a csengő, számukra utoljára…Talán ez a csengőszó az első felismerés: valóban nincs visszaút, valóban menni kell…
Az alkalomhoz illő dalok ritmusára először a 8. a, majd a 8. b  osztályosok ballagtak végig a körfolyosón, majd lent az aulában foglalták el a helyüket.
A köszöntő, a hetedikesek búcsúztatója, a zászlóátadás, a szalagkötés, a nyolcadikosok búcsúzója után Pálkövi Zoltánné igazgatóhelyettes ünnepi beszéde következett. Emlékezetes pillanatokat felidézve, a jellegzetes karaktereket megidézve szólt az osztályokhoz. Ezután a jutalomkönyvek átadására került sor.
Kiemelkedő tanulmányi, sport, kulturális, közösségi munkáért, valamint a megszerzett középfokú angol nyelvvizsgáért Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes igazgatónőtől vehették át az elismerő okleveleket és a könyveket az alábbi tanulók:
8. a osztály:  Méhész Dániel, Csonka Dániel, Hankovszki Tamás, Kövesdi Klaudia, Lempner Judit, Oláh Marietta
8. b osztály:  Bodnár Gréta, Horváth Enikő, Sáfrány Máté, Pásztor Szilárd, Kocsis Dorina, Pekli Roberta, Németh Máté, Hajtós Csaba, Szabó Eszter
Ezután Pálkövi Zoltánné azoknak a szülőknek, sőt nagyszülőknek köszönte meg a munkáját, akik éveken át fáradhatatlanul, önzetlenül segítettek az osztályuknak, illetve az iskolának.
Az ünnepség végén a nyolcadikos lányok egy szép, közösen elénekelt dallal mondtak végleg búcsút az egykori „zöld sulinak”.
Minden kedves végzős diákunknak kívánunk életük új szakaszában sok sikert, kitartást, szerencsét és jó egészséget!
Az első alma mater mindig szívesen fogad benneteket!
 
 

A mappában található képek előnézete Ballagás-2013