Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ballagó Kalácskák

2015.06.05

2012-től minden évben bekerültünk a „Tiszán innen-Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő megyei döntőjére. Így négy alkalommal vehettünk részt a budapesti Néprajzi Múzeumban szervezett Országos Népdaléneklési Minősítő Versenyen. Háromszor Arany, legutóbb április 25-én Ezüst fokozatot értük el a 29 benevezett csoportból, ahol a zsűri elnöke Sebő Ferenc népzenész és zenekutató volt.
Felnőttekkel is megmérettettük magunkat a Kórusok Országos Tanácsa által szervezett Népdalkörök-és Népzenei Együttesek Országos Minősítő Hangversenyein. Egri szereplésünkkel Arany-ill. a tavalyi évben Aranypáva díjban részesültünk, amire hosszú idő óta vágytunk. Végre Aranypávások lehettünk, álmunk teljesült.
Az izgalmak mellett az együttlétek, az utazások, a városnézések, a fagylaltozások is megmaradnak emlékül. Örök élmény, amit remélünk egyszer mi is tovább adhatunk.
Közeledik a búcsú pillanata. Számunkra az eltelt négy év nem más, mint az együtt töltött idő, rengeteg kitartó munka a Kalácska énekegyüttessel. A búcsú egyben köszönet is felkészítőnknek, Szentesi Mária tanárnőnek. Általa megtanulhattuk a különböző tájegységek dalait csokorba fűzve. 
Köszönjük az utazáshoz nyújtott támogatását a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, Kazincbarcika Város Önkormányzatának, a Dózsa György Tagiskola „Gyermekeink a jövő” Alapítványának.
Itt hagyva Kalácskás társainkat biztatjuk őket a folytatásra. 
Sok sikert és további szép eredményeket kívánunk!

Képek a facebook oldalunkon!