Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BorsodChem filmpályázat

2013.06.17
„Iskolás gondolatok a biztonságról”
„A jövő vegyipara-a vegyipar jövője” programsorozat kapcsán a BorsodChem filmpályázatot hirdetett a diákok számára. Öt perces filmben kellett iskolás gondolatainkat „megfogalmazni” a biztonságtudatosságról és az egészséges életmódról.
Mivel az időkeret elég rövid, a téma meg elég tág volt, így úgy gondoltuk, hogy  egy jelenet-füzért állítunk össze. Egy gondolat-egy jelenet. 
A megvalósításban a 7. b osztályos tanulók vettek részt.  Megpróbáltuk humorosan, helyenként ironikusan  megfilmesíteni a magvas gondolatokat, úgymint: a katasztrófahelyzet kezelési technikáit,  a szuper komoly kézmosási-fogmosási ceremóniát, a műtőskesztyűs WC-használatot, a matek doga előtti jógát. A végére  megkomolyodtunk és versbe szedve mondtuk el ars poetikánkat az egészség megőrzéséről.
A „forgatást” igen élveztük, hiszen ez volt az első filmünk. Azt hiszem, valamennyien kedvet kaptunk ehhez az alkotói tevékenységhez.
Az eredményhirdetésre  június 11-én a BorsodChem területén az egykori Radnóti Művelődési Házban került sor. Először megnéztük egymás filmjeit, majd kis tanácskozás után a zsűri meghozta döntését. II. helyezést értünk el, s külön öröm volt számunkra, hogy a zsűri filmes szakembere külön méltatta filmünket. Az ajándékok (borsodchemes „relikviák”) átvétele után vidáman, a jól elvégzett munka örömével tértünk vissza  a suliba.
Kurustáné Bencs Gizella  segítő-koordináló tanár
A filmet megtekintheted!

 http://www.youtube.com/watch?v=UIXRh7wdnms&feature=youtu.be