Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dózsa kupa - Projektnap

2017.10.02

„Sportolj és közlekedj biztonságosan!”
2017. szeptember 29-én a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai meghívásunkra elméleti játékos vetélkedőt és kerékpáros ügyességi versenyt rendeztek az alsó tagozatosok részére. A kisiskolások játékos formában ismerkedhettek a közlekedési táblákkal, a kerékpár kötelező alkatrészeivel. Kipróbálhatták ügyességüket a lövöldözős és célbadobós játékokban, melyet „részeg” szemüvegben kellett végrehajtani.
A kerékpáros ügyességi verseny igazi kihívás jelentett még a legügyesebben bringázóknak is. A gyerekek lelkesen, minden bátorságukat és koncentrációjukat összeszedve igyekeztek az akadályokat leküzdeni és célba érni.
A tornateremben nagy izgalommal hajtották végre a játékos ügyességi feladatokat, a különböző sor-és váltóversenyeket.
Jó hangulat, vidámság, a mozgás öröme töltötte be a napot.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársainak, hogy tartalmassá, mozgalmassá, kellemes hangulatúvá varázsolták a kisiskolások délelőttjét.

Gulyás Enikő

Szeptember 29. verőfényes napján Dózsás felsős osztályok rótták Kazincbarcika utcáit, tereit, parkjait s közben városismereti és helytörténeti feladatokat oldottak meg. (Az előző napon megkapták a témaköröket, amikből lehetett készülni.) Az iskolánktól kezdve a Jószerencsét úton a Művelődési Házat és a Don Bosco Sportközpontot érintve a Völgyparkba vezetett az út. Egy kiadós testmozgás után a Jubileumi Parkba vették az irányt. Innen felkapaszkodtak a Temető- dombra, majd a TV-torony tanulmányozása után az Irinyi János útra ereszkedtek le. Ezután a Borsod Chem főépületénél az egykori munkatáborosokra emlékeztek. Ezt követően a jégpályát megkerülve a Rózsa utcán értek vissza az iskolába. Mindeközben sorra vették városunk közintézményeit, üzemeit, megtekintették a szebbnél szebb szobrait. Felidézték a városhoz köthető híres emberek személyét, munkásságát.
Sportoltak, túráztak, tanultak s még jól is érezték magukat!
LEHET-E HASZNOSABBAN ELTÖLTENI EGY PROJEKTNAPOT?

Kurustáné Bencs Gizella

 

A mappában található képek előnézete Dózsa kupa - Projektnap