Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HATÁRTALANUL - ERDÉLYBEN

2016.03.25

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2015-ben pályázatot hirdetett a Határtalanul! program megvalósítására. Mi is megírtuk a pályázatot, és nyertünk. Ennek eredményeképpen április 20-23. között 4 napot tölthet 40 hetedikes diákunk Erdély Ny-i részén. Egy hatalmas kört fogunk megtenni Nagyváradtól  kiindulva úgy, hogy megkerüljük az Erdélyi- középhegységet.

 Igyekeztünk olyan változatos programot összeállítani, amely élményszerűen mutatja be e csodás vidék történelmi, földrajzi, kulturális értékeit. Fogunk menni templomokba, múzeumokba; megmászunk két várhegyet; leszállunk az alvilágba, a tordai sóhegy belsejébe; fejet hajtunk nagyjaink sírja előtt; megidézzük Kőműves Kelemenné szellemét; felkeressük Ady és Csinszka szerelmi fészkét; tisztelgünk Szent László, a Bethlenek, a Báthoriak, a Hunyadiak, az aradi vértanúk emléke előtt; ismerkedünk Csernakeresztúr fiataljaival.

A kirándulás előtt előkészítő órát, utána pedig értékelő órát fogunk tartani. Természetesen ezekről is be fogunk számolni.

Kurustáné Bencs Gizella  szervező tanár