Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérelem beadásának határideje

2013.08.22
Kedves Szülők!

A Köznevelési törvény 55. §-sa szerint  ,, általános iskolában a nevelést-oktatást a délelőtti és délutáni tanítási időszakban olyan módon kell megszervezni, hogy a foglalkozások legalább 16 óráig tartsanak” , és  „ a tanuló kötelessége, hogy ezeken a foglalkozásokon részt vegyen”.
Ez a törvény lehetőséget ad arra is,  hogy a szülő kérelmére az igazgató a foglalkozások alól alapos indok esetén felmentést adjon. Amennyiben ez 2013. szeptember 1-jéig megtörtént, akkor a gyermek már az első tanítási napon  a tanítási órák után hazamehet. Ha nem volt ilyen engedély, akkor már az első tanítási napon is 16.00 óráig kell a tanulónak az  intézményben tartózkodni.
Iskolabusz szolgáltatást igénybe vevő tanulóink esetében a buszok menetrendje ehhez a feltételhez igazodik.
Az iskolaotthonos osztályból való távollét csak a művészeti iskolába illetve szakági edzésekre indokolt.
Azok a szülők, akik 2013. aug. 31-ig nem adták be  felmentési kérelmüket, legkésőbb 2013. szeptember 6-ig  élhetnek még ezen jogukkal. A gyermek távolléte a délutáni foglalkozásokról csak az engedélyező határozat megléte után lehetséges.
Tisztelettel kérem a kedves szülőket, hogy a problémamentes tanévkezdés érdekében tartsák be a szabályokat a törvényi rendelkezésnek megfelelően.

Kazincbarcika, 2013. aug.16.
 
Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes