Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Költészet napja 2013

2013.04.16
Költészet napja 2013
Ami megfogja az emberi lelket, ami széppé teszi a mindennapokat, ami elűzi a gondokat, megfogalmazza a helyes utat az egész, vagy egy nép számára, segít észrevenni a körülöttünk lévő szépségeket: ez a költészet.
1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a "költészet napját", emléket állítva sok-sok évszázad híres vagy méltánytalanul elfelejtett költőinek.
Iskolánkban- a Dózsa György Tagiskolában- hagyománnyá vált, hogy műsorral köszöntsük e napot. Ebben az évben József Attilának és költészetének tisztelegtünk. A forgatókönyvet Róth Zoltánné és Tóth Tiborné állította össze, és ők segítettek abban a tanulóknak, hogy a verseket minél kifejezőbben tolmácsolják. Részletek hangzottak el a költő által írt önéletrajzból, kiegészítve a költői életműből vett versekkel. A verscsokrot és a szövegrészleteket a versszerető 7. és 8. osztályos diákok színvonalas előadásában hallgathatták az iskola alsó és felső tagozatosai. A műsort színesítette József Attila: Rejtelmek című költeménye, melyet Bulláné Farkas Beáta tanítónő adott elő gitárkísérettel.
Bízunk benne,hogy ezen a napon közelebb kerültünk a versekhez, és a hétköznapokban is megállunk egy pillanatra, hogy meghallgassuk vagy elolvassuk irodalmunk egy-egy gyöngyszemét.