Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új Kalácskás sikerek

2014.05.11
2014. április 26-án a Magyar Néprajzi Múzeumban megrendezésre kerülő országos versenyen a Kalácska énekegyüttes Arany minősítést kapott. A sikeres eredményt Szentesi Marika néninek köszönhetjük.
Az együttes tagjai: Herczku Patrícia, Visy Evelin, Fiál Eszter, Tóth Petra, Rudák Adrienn, Tóth Nóra, Boros Bianka, Sáfrány Luca, ötödikeseink: Budai Bettina és Tóth Rita. Csapattagunk Lázár Anna sajnos nem tudott velünk énekelni, ugyanis ő egy másik országos versenyen vett részt.
A rendezvény egy látványos megnyitóval kezdődött.A kategóriánkénti megmérettetésre 11 órától került sor, különböző helyszíneken. Jól éreztük magunkat, de rettenetesen izgultunk. 
A zsűri nagyon kedves és segítőkész volt.
Zsűrielnök: Mackó Mária
Zsűritag: Sebestyénné Farkas Ilona
Igazgató: Rigóczki Csaba
Pedagógiai szakértő: Varga Ferenc
Először kisegyüttesünk, a Cipók léptek fel. Miután ez lezajlott, a nagyegyüttes következett, amelyben mindannyian felléptünk. Ezek után eljött az eredményhirdetés ideje. A Kalácska Arany minősítést, a Cipók pedig Ezüst minősítést értek el. Nagy volt az öröm. Jutalmat kaptunk: egy színes oklevelet, egy CD-t és egy könyvet. 
A verseny végét táncház zárta, amibe bárki bekapcsolódhatott. A szereplésünk után Marika néni meglepett minket azzal, hogy elmentünk egy Mekibe.
Mi már többször szerepeltünk ilyen versenyen, de ez volt az eddigi legjobb.
Sáfrány Luca és Boros Bianka, 6.b
 

A mappában található képek előnézete 2014. április 26.