Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb dózsás sikerek

2013.04.23
Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny

XVIII. alkalommal adott otthont intézményünk az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenynek. A versenyre határon innen és túlról érkeztek meghívottak, akik az előzőleg már megrendezett területi fordulókon megmérettettek és dobogós helyezést értek el.

10 kategóriában álltak a szakmai zsűri elé a versenyzők. Nagy örömünkre tagiskolánk tanulói is meghívást kaptak. A rangos versenyen közel kétszáz tehetséges vers- és prózamondót hallhatott a nyolc helyszínen lévő közönség. A vers és próza választás tükrözte a gyerekek egyéniségét, főleg kortárs és mai magyar alkotók műveiből válogattak. De néhány klasszikus és népköltészeti alkotás is elhangzott. A versenyzők színvonalas előadásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy kellemes tavaszi délután részese lehessen a közönség. A határon túlról érkezett versenyzők ízes tájszólása még színesebbé tette az elhangzott vers- és szövegrészleteket.

Az eredményhirdetésre várakozók a szomszédos Gyermekek Háza épületében kézműves foglalkozásokon vehettek részt, és elfogyaszthatták a szervezőktől kapott uzsonnát.

A késő délutáni órákban, nehéz döntést követően, kihirdették kategóriánként az eredményeket. Először az emléklapok átadására került sor, ezt követte az oklevelek, díjak átadása. A versenyzők izgatottan és türelmetlenül várták, mikor hangzik el a nevük.

Eredményeink:

1-2. évfolyam vers kategória: I. helyezés: Fodor Zalán 2.a

Felkészítő nevelő: Gulyás Enikő

3-4. évfolyam vers kategória: II. helyezés: Farkas Katalin 4.a

Felkészítő nevelő: Ópris Gáborné

3-4. évfolyam próza kategória: I. helyezés: Erdélyi Dominik 3.a

Felkészítő nevelő: Bulláné Farkas Beáta

5-6. évfolyam próza kategória: II. helyezés: Kosiczki Árpád 6.a

Felkészítő nevelő: Róth Zoltánné

7-8. évfolyam próza kategória: V. helyezés: Hankovszki Tamás 8.a

Felkészítő nevelő: Róth Zoltánné

Örülünk a szép eredményeknek, gratulálunk a vers- és prózamondóknak és felkészítő nevelőiknek.

 

A mappában található képek előnézete Szabó Z. és Petőfi verseny